Agregador de canals

Colorized - A Free Puzzle Game Now on the App Store

prmac.com - fa %age
Eburin Software today introduces Colorized 1.0, their latest puzzle game for iPhone and iPad devices. Colorized takes players on an adventure through a black and white world, increasing in difficulty across 60 levels. The goal of each puzzle is to change the squares until they all become the same color. As you progress through the game more challenges and obstacles are added. Wonderfully crafted sound, excellent hints along the way, and beautiful graphics make this game very engaging.
Categories: Blogs Maceros (eng)

Mac Mini finals 2014 – Revisió

mossegalapoma - fa %age

Aquests dies estic provant el nou Mac Mini (finals 2014) amb una configuració “vitaminada” i volia fer una revisió per explicar-ne els resultats:

Configuració del Mac Mini provat

La prova es fa amb un Mac Mini amb processador i5 de 2,8 Ghz i 8 GB de RAM. El disc dur és un “Fusion Drive” de 1 TB i la gràfica una Intel Iris.

El cost d’aquest Mac Mini, configurat d’aquesta forma, és de 999 €, per tant, no és la versió més barata.

La pantalla connectada al Mac Mini és un Apple LED Cinema Display de 24 polzades a una resolució de 1920 x 1200.

Impressions generals Silenci poderós

El funcionament del Mac Mini aquests dies ha estat espectacular, “amaaaaazing” com ens agrada dir al programa de ràdio.

En un ús normal que inclou la generació d’àudios amb Garageband i de vídeos amb l’iMovie, a banda de l’ús bàsic navegant i fent servir les aplicacions ofimàtiques tradicionals, tenint-ho tot obert alhora, en cap moment he notat problemes de rendiment i ni tan sols s’han encès els ventiladors.

El “silenci” ha estat una de les característiques reconegudes dels Mac Mini des de la seva aparició.

Recordem que “el petit dels Mac” va néixer al 2005, va tenir el re-disseny a “unibody” al 2010 i que la darrera actualització havia estat a finals de 2012, fins l’actual, en el moment de fer aquesta revisió, a finals del 2014.

Pels nostàlgics i pels qui vulguin repassar l’evolució del Mac Mini val la pena donar un cop d’ull a l’article de la wikipedia en anglès.

No només media center

Tradicionalment, sobre tot abans de l’aparició de l’Apple TV, i més recentment amb tota la bateria de “sticks” HDMI, s’havia considerat al Mac Mini un potent “Media Center”. Aquesta utilització, avui en dia, excepte per aquells que volen la potència d’un ordinador connectat a l’aparell de televisió, ja no té sentit.

Un Mac Mini és un Mac amb totes les de la llei. Al meu judici personal és un malbaratament fer-lo servir només com a Media Center.

Potser no amb la configuració bàsica de 4 GB, però a partir d’aquí teniu un “Mac” que us permetrà fer de tot. Comparat amb un MacBookPro i5 a 2,4 Ghz i 8 GB de RAM, de 15 polzades i de mitjans de 2010 amb SSD, va igual o més ràpid.

Connectivitat i ampliacions

La connectivitat del Mac Mini, àudio, xarxa Gigabit Ethernet i HDMI a banda, inclou 2 ports Thunderbolt i 4 USB 3

El Bluetooth és el 4.0, amb el que aprofitareu tots els avantatges de “Continuity” entre el Mac amb Yosemite i els dispositius iOS.

L’estàndard de connectivitat sense fils ha canviat i porta ara el protocol Wi‑Fi 802.11ac, també compatible amb les normes anteriors.

Malauradament el Mac Mini 2014 no permet el canvi manual de la RAM després de la compra ja que aquesta ve soldada a la placa. Aquest fet és determinant per decidir el model. Yosemite funciona amb 4 GB però t’obligarà a vigilar com treballes per a evitar problemes de rendiment. Per exemple, navegar amb les pestanyes dels llocs web obertes és quelcom que fem tots, cada pestanya consumeix RA més o menys segons l’aplicació web que s’executi, penseu que només “Gmail” ja consumeix ell sol mig GB a Safari.

A l’apartat emmagatzemament, el Mac Mini bàsic conté un disc de 500 GB i la resta munten un disc d’1 TB amb Fusion Drive.

En el moment de la compra es pot canviar el “Fusion Drive” d’1 TB per un SSD de 256 GB, sense cost addicional, però atenent a que “Fusion Drive” ja combina el disc magnètic d’1 TB amb un de SSD de 256 GB, crec que no val la pena.

També es pot sol·licitar canviar el disc per un SSD de 512 GB o 1 TB, a uns costos realment elevats.

Recomanacions

Com he comentat, a partir d’aquest model la RAM està soldada a la placa base, amb el que ja no és possible una ampliació manual. Per això aquest punt és el més crític a l’hora de decidir-se per a quin model/configuració de Mac Mini és el millor. Cal tenir en compte les nostres necessitats actuals i futures.

Des del meu punt de vista, el mínim recomanable si volem disposar d’un ordinador potent i amb recorregut, hauria de ser de 8 GB de RAM. A partir d’aquí podem pensar en el processador.

El Mac Mini bàsic (i5 a 1,4 Ghz, 500 GB de disc dur, Gràfica 5000 d’Intel i 4 GB de RAM) està a 499 €. Ampliat a 8 GB surt per 599 €.

En canvi el Mac Mini mitjà (i5 a 2,6 Ghz, 1 TB de disc dur Fusion Drive, Gràfica Iris d’Intel i ja amb 8 GB de RAM) surt per 699 €.

Per tant, amb 100 € més tens els 8 GB que considero bàsics i, a més, millor processador, el doble de capacitat de disc i amb “Fusion Drive” d’1 TB i la gràfica més superior que pot muntar un Mac Mini. Aquesta seria doncs, al meu judici, la millor opció,per un Mac Mini per a un ús normal, diari i amb voluntat de recorregut.

Per a altres usos especials on, per exemple, es facin servir aplicacions específiques d’alt consum de CPU està l’opció del processador i7 a 3 Ghz, però cal afegir 200 € més. En un ús normal un i5 a 2,6 va sobrat.

El disc “Fusion Drive” de 1 TB pràcticament funciona igual de ràpid que un SSD de 256 GB (amb la diferència de capacitat, clar). Excepte per usos que demanin un alt rendiment de lectura/escriptura a disc (pensem en servidors de base de dades principalment), les opcions de 512 GB o d’1 TB en discos SSD són poc recomanables per massa cares.

En conclusió:

8 GB mínim com ampliació d’un Mac Mini bàsic per 599 € si és pel Mac Mini de la iaia que només navega i fa FaceTime amb els nets o, millor encara, per a usos normals, amb vídeo i amb voluntat de gaudir-ne temps, escollir el Mac Mini a 2,6 Ghz amb la configuració que surt de base (1 TB HD Fusion Drive, 8 GB RAM i la gràfica Intel Iris) per 699 €.

En aquest enllaç teniu les configuracions de partida a l’Apple Store.

Finalment recordar que alumnes, docents i treballadors educatius teniu un petit descompte, que podeu mirar el tema finançament i que, com sempre convé fer, cal donar una ullada als “Macs restaurats“, amb la garantia oficial d’Apple, per veure altres ofertes amb millors preus i decidir canviar completament d’idea

Segueix mossegalapoma a Twitter

The post Mac Mini finals 2014 – Revisió appeared first on mossegalapoma.cat.

Entrades relacionades:
 1. Programa 221 – iPad Air 2 – Nexus 6, Nexus 9 i Continuity Aquests darrers 7 dies hem tingut novetats d'Apple: Keynote sobre...
Categories: Blogs Maceros externs

Sleep if you can, the Alarmy App won't let you snooze

prmac.com - fa %age
Alarmy is not an ordinary alarm app. And with it, there is no danger of oversleeping and being late for work or for an important appointment. Once the alarm sounds, there is only one way to turn it off. Rather than a simple off switch that can be pressed and then ignored as users fall gently back to sleep, Alarmy can only be shut off if the user gets up and takes a photo of a predetermined location. With Alarmy, when it's time to get up, it's really time to get up.
Categories: Blogs Maceros (eng)

Zevrix Graphic Inspector Now Supports Mac OS X 10.10 Yosemite

prmac.com - fa %age
Zevrix Solutions has announced Graphic Inspector 1.7.31, a compatibility update to its quality control solution for images and vector graphic files, which checks multiple files for potential problems according to specific workflow requirements. The software provides graphic professionals of any trade with the most exhaustive info on batches of images and vector graphic files, saving the time and hassle of checking them manually. The new version introduces full support for Mac OS X 10.10 Yosemite.
Categories: Blogs Maceros (eng)

Melesta Games launches its Halloween Giveaway and Sale

prmac.com - fa %age
Melesta Games has announced the Giveaway and Sale of four of its time management and arcade games. The full versions of arcade games Popping Rush and Sweet Maze are completely free, while two popular time management games, Jo's Dreams: Coffee Shop and Kingdom's Heyday, are now up to 80% off. Players can dive into 200+ challenging levels as they try to escape the labyrinth or pop slippery creatures. Build a coffee empire or rule over the kingdom The games are available now on the Apple App Store.
Categories: Blogs Maceros (eng)

Storage Made Easy updates Mac File Sharing Apps for Yosemite

prmac.com - fa %age
UK based Storage Made Easy, who provide a private Enterprise File Share and Sync Solution compatible with most private and public storage clouds, have updated their Mac Cloud Apps to be compatible with Yosemite. The SME Mac App suite features a true Cloud Drive, folder sync and menu bar for easy access. The Storage Made Easy Cloud Solution integrates the cloud directly in the Yosemite desktop and also supports Mavericks, Mountain Lion and Lion operating systems.
Categories: Blogs Maceros (eng)

Overview Calendar Optimized for iPhone 6 - Popular Calendar App

prmac.com - fa %age
Gladsome Studios has announced iPhone 6 optimization for Overview Calendar, their popular calendar app for iPhone, iPad and iPod touch. With the idea to display the best available overview of your life on a mobile device, Overview Calendar offers an innovative and efficient way of managing your time on the go. Development has focused on mainly three areas, namely offering the best available overview, a rich feature set and beauty; a calendar doesn't have to be boring and square.
Categories: Blogs Maceros (eng)

123 Kids Fun Apps releases AUTUMN DESIGNER for iOS and Android

prmac.com - fa %age
123 Kids Fun Apps has introduced 123 Kids Fun Autumn Designer for iOS and Android platforms; a welcomed addition to their extremely large library of learning games for children ages 3 to 8. Autumn Designer is an incredibly versatile autumn themed image creating program containing an enormous amount of content and features. All of this wrapped up in a fun and easy-to-use interface which is sure to give hours of fun, replay and educational value to kids, educators and parents alike.
Categories: Blogs Maceros (eng)

The Virtual Business Card That Exchanges Info Electronically - gCard 1.0

prmac.com - fa %age
Elixir Software Group has introduced gCard 1.0, their new business tool for iOS devices. gCard is a virtual business card that allows users to electronically share contact information by transferring it using a vCard, which is compatible with most devices and computers. Available in a wide range of colorful backgrounds, gCard can share information by text, E-mail, Bluetooth transfer, or QR code reader. gCard also features a built-in QR generator that can automatically generate a QR code.
Categories: Blogs Maceros (eng)

HDR Video 1.0 for iPhone 6/6 Plus - World first HDR Video app for iPhone

prmac.com - fa %age
Lucky Clan has introduced HDR Video 1.0, its new video app developed for iOS. HDR Video is the first app which enables HDR mode when recording videos on new iPhone models. Apple announced the new HDR Video mode when releasing iPhone 6/6+, however this feature is not currently available in the default Camera app. HDR Video now allows anyone to use this amazing feature. Just launch app and tap record button. HDR mode is enabled by default. You can disable it anytime even during recording.
Categories: Blogs Maceros (eng)

Personal Wish Tunes Combines Great Music With Sending A Digital Wish

prmac.com - fa %age
Personal Wish Tunes B.V. has introduced Personal Wish Tunes 1.0.7 for iOS, a creative, versatile and highly-polished app featuring thousands of musical compositions, stunning artwork and the ability to personalise a greeting with the recipients name spoken or sung in a professional recording. Featuring a clean and crisp design with an easy-to-use interface, users can also personalise a greeting with the recipients name, which can be included audibly within the composition.
Categories: Blogs Maceros (eng)

Wonderwood Games releases Note Wars for iOS - Hand Drawn Strategy Game

prmac.com - fa %age
Moscow based Wonderwood Games LLC has introduced Note Wars 1.0.0, their new game title for iOS devices. Note Wars is a hand drawn strategy game purified from superfluous graphics. Defeat fierce enemies and defend your main base with maximum effectiveness to achieve all 90 stars from first campaign. Pass through 30 challenges in opening campaign. Use the minimum number of abilities and come up with different level walkthrough tactics to achieve even better results, and collect all stars.
Categories: Blogs Maceros (eng)

MovieBriefs 1.3.1 is now available in the Mac App Store

prmac.com - fa %age
einstein's legacy has announced MovieBriefs 1.3.1 for OS X, a video utility for creating image contact sheets from your movies. MovieBriefs extracts up to 400 images and displays them in an onscreen grid. MovieBriefs, not only prints and exports overview images, users may also create slide shows and share images via e-mail or with popular internet services. This update includes enhancements to slide show playback, improved timing accuracy, a new movie info panel, and adjustable image output sizing.
Categories: Blogs Maceros (eng)

Tax and VAT Rules are Changing for App Developers in 2015

prmac.com - fa %age
Paddle's e-Commerce platform has made it incredibly simple to sell digital content like apps, games, eBooks and creative resources. Starting January 1st 2015, VAT and tax laws within the EU change, meaning a big impact for developers and sellers of digital content online. Paddle has published an overview of what developers need to know about the changes to VAT. The company is also introducing helpful guides and tools to assist developers with this change.
Categories: Blogs Maceros (eng)

1Password 5.0.2 - Powerful password manager; integrates with Web browsers and more. (Demo)

macupdate.com - fa %age
1Password is a password manager that uniquely brings you both security and convenience. It is the only program that provides anti-phishing protection and goes beyond password management by adding Web form filling and automatic strong password generation. Your confidential information, including passwords, identities, and credit cards, is kept secure using strong encryption.

1Password fully supports major Web browsers, including Safari, Firefox, Chrome, and Opera. All browser extensions share the same encrypted data which means you never need to manually copy your passwords between browsers or from the password manager to a browser ever again!

1Password has received numerous awards, including 5 mice from Macworld magazine, MacLife Editors pick, and was the Pick of Week on MacBreak Weekly by both Leo Laporte and Merlin Mann.

1Password is also available for and syncs with Windows, iOS, and Android.Version 5.0.2:
 • Layout and graphics updates mean the 1Password uniform is the spangliest ever.
 • 1Password now plays with Firefox 32 and newer.
 • 1Password 5 now automatically assimilates v4 licenses.
 • When typing search queries, all letters now displayed.
 • Macs with long names now sync with iOS over Wi-Fi.
 • 1Password artık Türkçe olarak kullanılabilir (1Password now available in Turkish).
 • Other translations have been updated.
 • Smashed many bugs under big green foot.
 • Avenged a number of crashes with fixes.
 • Added smoother navigation between items in the mini.
 • That 'one user with over 1,000 crashes' bug we mentioned on the Agile Blog? This bugfix is dedicated to you.


 • OS X 10.10 Yosemite or laterMore information

Download Now
Categories: Blogs Maceros (eng)

Evernote 5.7.0 - Create searchable notes and access them anywhere. (Free)

macupdate.com - fa %age


Evernote allows you to easily capture information in any environment using whatever device or platform you find most convenient, and makes this information accessible and searchable at anytime, from anywhere.
 • Create notes containing text and audio
 • Find printed and handwritten text within images
 • Clip application and web content directly into Evernote
 • Synchronize with the Evernote Service and access all notes, even ones taken using other clients


Version 5.6.2:

Speed:

 • Sync is more than 3x faster. Users with lots of shared notebooks and Evernote Business users will see the biggest improvements.
 • New notes sync instantly so they're immediately accessible on your other devices.
 • Share notes without waiting for a sync to complete.
 • Launch and quit times have been reduced dramatically.
 • New keyboard shortcuts have been added to jump to the note list for easy navigation (CMD + |) and you can now tab between the search field, the note list, current note title and note body.
 • Energy consumption when the app is idle has been significantly reduced.

New features:

 • Tables can now be resized, and have configurable background colors and border styles.
 • Images can be resized right in the note editor. Just click an image and drag the handle in the bottom right corner.
 • Search results are now ordered by relevance.
 • Faster notebook selector at the top of the note list remembers your recently used notebooks.
 • Redesigned checkboxes in the note editor are easier to click.
 • Evernote will now stay logged in by default.
 • Search your notes with Spotlight.

Stability:

 • We've closed over 500 bugs including more than 150 types of crashes.
 • Our crash reporting system has been completely rebuilt.
 • Removed repeated offline alerts
 • In list view, the relevance column can now be hidden from search results
 • Resolved an issue that caused note conflicts when sharing new notes
 • Squashed bugs related to migration from the Mac App Store version


More information

Download Now
Categories: Blogs Maceros (eng)

Vitamin-R 2.20b1 - Personal productivity tool (beta). (Shareware)

macupdate.com - fa %age


Vitamin-R creates the optimal conditions for your brain to work at its best by structuring your work into short bursts of distraction-free, highly focused activity alternating with opportunities for renewal, reflection and intuition.

The built-in task logging and statistics features create a positive momentum towards productivity by providing visible feedback on your progress and achievements.

Time Slice Your Work. Vitamin-R breaks down large, vaguely defined tasks into a series of short "time slices" of between 10 and 30 minutes, each with specific, easily reachable and actionable objectives. During these time slices it keeps you focused on accomplishing only this one objective and provides you with mechanisms for dealing with interruptions, poor concentration, etc.

Get Started. Vitamin-R concentrates on getting you started allowing you to break through the resistance of procrastination and create a positive feedback loop of small achievements that get you closer to your ultimate aims. You will experience less stress caused by looming deadlines and a lack of clear direction, thus enabling you to enjoy guilt-free breaks that allow your intuition and creativity to emerge.

Find Your Rhythm. Each one of us is different. Finding out what works best for you is the key to true productivity. Vitamin-R helps you by giving you the tools to gain more awareness of how you spend your time, what works for you and what does not. Armed with this new knowledge, you can eliminate unproductive work patterns and discover the work rhythm that suits you best.

Get It Out of Your Head Quickly. Did you know that your short term memory can only hold 4-6 "chunks" of information? The slightest interruption and it's all gone and you have to start from scratch. That's why Vitamin-R provides you with the "Now and Later Board", complete with FastType magic, to give you a place to quickly dump all those things that go through your head and allow you to quickly return to your task.

Make It Your Own. Vitamin-R plugs into your life rather than trying to take it over. You can use it occasionally to overcome procrastination or mental blocks or re-organize your entire working life around the concepts that it embodies. It complements rather than replaces traditional to-do list managers, such as Things or OmniFocus for which direct integrations exist.

Now With Cloud Synching! If you routinely work on multiple Macs, you will love Vitamin-R's new ability to effortlessly synch your time slice log across the cloud using the free Dropbox service. Setup is as easy as ticking a checkbox.

Recapture the lost of art of joyful concentration. Overcome procrastination. Rediscover the motivation within yourself.Version 2.20b1:
 • Adopts new OS X 10.10 vibrant dark material throughout
 • Re-designed Now & Later Board
 • Adopts OS X 10.10-only technologies
 • Compatible with dark mode menu bar
 • Re-written popup-window location code for better multiple monitor support
 • New application icon
 • New installer background
 • New icons throughout the application
 • Adopted new Helvetica Neue system font
 • Removed BGHUDAppKit dependency
 • Minor bug fixes


 • OS X 10.10 or laterMore information

Download Now
Categories: Blogs Maceros (eng)

calibre 2.8 - Complete e-library management system. (Free)

macupdate.com - fa %age


Calibre is a complete e-book library manager.

Organize your collection, convert your books to multiple formats, and sync with all of your devices. Let Calibre be your multi-tasking digital librarian.

Manage, convert, sync, and more
 • Library management. Calibre keeps things orderly by creating single entries for books that contains multiple formats. Add tags and comments for better searchability.
 • Format conversion. Calibre's robust conversion options support a wide variety of file formats.
 • File syncing. Calibre's device drivers seamlessly support all the top e-readers and devices.


Version 2.8:

New Features
 • Linux: Add support for the global menubar in Ubuntu Unity (The menu that is displayed in the top most on screen bar). It now works both with the main calibre program and the e-book editor. You can customize what appears in the menubar via Preferences->Toolbars
 • Get Books: Add a new store, Bubok (bubok.es)
 • Driver for Tolino Vision 2.
 • Review downloaded metadata: Allow merging downloaded and current identifiers by long-clicking the revert button.
 • Template language: New function user_categories() to return the list of User Categories for a given book (only works in the GUI).
 • E-book viewer: Add an option to prevent tapping on the page from turning pages.
Bug Fixes
 • Re-enable the system tray icon on linux. System tray icons now work in any desktop environment that supports the StatusNotifier spec, such as Ubuntu Unity, KDE 4+, GNOME 3, etc.
 • System tray icon: On windows if the calibre window is minimized, fix clicking on the system tray icon not restoring the window.
 • E-book viewer: Clear history when reloading the book, to avoid errors, since the locations pointed to by the history may no longer be valid anyway
 • Linux: Force use of GNOME button layout for dialogs when running under the GNOME, UNITY or MATE desktop environments
 • Check Book: Silence incorrect warning about guide references to cover image in AZW3 Format
 • Fix text entry widgets' popup completion window not working well with windows on-screen keyboard.
 • Edit Book: Fix links that are absolute paths causing crashes in windows
 • Fix the read metadata from format button in the edit metadata dialog not working for FB2 files.
New news sources
 • Planet Python and Krebs on security recipe by Jelle van der Waa
Improved news sources
 • Tyzden
 • Countryfile.com
 • FAZ net
 • The New Yorker


 • OS X 10.7.2 or laterMore information

Download Now
Categories: Blogs Maceros (eng)

Art Text 2.4.9 - Create high quality headings, logos, icons, banners, and buttons. (Shareware)

macupdate.com - fa %age


Art Text is an OS X application for creating high quality textual graphics, headings, logos, icons, Web site elements, and buttons. Thanks to multi-layer support, creating complex graphics is no sweat. Use the result with Apple iWork, iWeb, Microsoft Office, BeLight applications, and various other text-editing and Web-design programs.

Take a quick video tour

If you're creating a website for a business or for your personal needs, Art Text has all of the tools you need. The 250 editable materials and 600 supplied vector icons and shapes will give you a quick start to getting your site up and running, or create your own Web graphics effortlessly with the help of multiple layers.

Why use Art Text?

 • Headings and other text graphics created with Art Text will make business presentations catchy.
 • Attractive buttons and cool titles will make your Web site look stylish and professional.
 • Various logos and icons can be easily created to enrich your brochures, flyers and postcards.
Creative Headings. Whether you're an advertising manager or a small-business owner, you'll find Art Text to be a powerful tool. Create compelling text for your advertisements, brochures, letterheads, newsletters, and more. Spice up these documents by designing decorative graphics that are sure to impress others.Version 2.4.9:
 • Improved OS X 10.10 Yosemite compatibility.
 • Fixed minor issues in full-screen mode.


 • OS X 10.6.8 or laterMore information

Download Now
Categories: Blogs Maceros (eng)

Sandvox 2.9.2 - Easily build eye-catching Web sites. (Shareware)

macupdate.com - fa %age


Sandvox is for Mac users who want to create a professional looking website quickly and easily. With Sandvox, you don't need to be a Web genius to build a stylish, feature-rich, standards-compliant website that's functional and user friendly. Sandvox's drag and drop interface lets you watch your website take shape and come to life as you build it. And, once finished, you can upload your site to your favorite host.

Whether you're a new website creator or a seasoned professional, you can make use of Sandvox to build the website of your dreams. New users can build a professional looking website in minutes and professional users can build an advanced, multimedia-rich site in no time at all.Version 2.9.2:

Compatibility
 • Fixes display of Sharing icon in publishing-complete sheet on OS X 10.10 Yosemite
 • Places Inspector correctly when reopening after quitting and relaunching on OS X 10.7 Lion and later
 • Improves reliability of SFTP authentication during publishing on OS X 10.6 Snow Leopard
Other Changes
 • Addresses issues when publishing with certain host setup settings
 • Improves handling of corrupted syndication count
 • Fix issue with Sparkle preference not being loaded correctly


 • OS X 10.6.6 or laterMore information

Download Now
Categories: Blogs Maceros (eng)
Subscriu-te al macbcn.com agregador